Fotografia submarina – Curs

FOTOGRAFIA SUBMARINA

La fotografia submarina -la fotosub- és una de les disciplines que acaba practicant bona part de les persones que realitzen busseig esportiu.

Amb el temps i amb la pràctica, els submarinistes volen mostrar les seves experiències, no només explicar-les. La fotografia submarina és una de les vies que permeten donar a conèixer amb espectacularitat els fons marins i les meravelles que s’hi poden trobar.

La fotografia submarina s’ha beneficiat amb la implantació del format digital: els costos dels equips han baixat i la qualitat de les fotografies ha augmentat.

La possibilitat de les càmeres digitals de poder realitzar tantes fotografies com sigui possible en funció de la capacitat de la targeta de memòria, el poder visualitzar les imatges, esborrar-les, repetir-les i modificar-les són alguns dels motius que ajuden a explicar l’augment d’aficionats en aquesta disciplina.

Dins aquest curs, s’explica el funcionament i us dels equip bàsics de fotografía.

OBJECTIUS

Al acabar el curs, l’alumne podrà prendre correctament fotografies amb equips compactes, fotografiar amb flash i sense èll i tindrà els coneixements bàsics per l’edició i impressió de les imatges.

A QUI VA DIRIGIT

Aquest curs es dirigeix a submarinistas que no tenen experiéncia en fotografia submarina i que volen iniciar-se en la seva pràctica.

TEMARI

  1.     Història de la fotografia i els equips utilitzats actualment
  2.     Manteniment i cuidado dels equips
  3.     Tècnica fotogràfica
  4.     La fotografia submarina a la pràctica
  5.     Composició d’imatges
  6.     Edició i utilització de les fotografies
  7.     Valoració d’imatges
  8.     Respecta per l’entorn marí

PLANIFICACIÓ

El curs està disenyat per una durada de aproximadament d’unes 12 hores, que es pot realitzar en un mínim de 4 dies i un màxim de 60 dies.

Un cop acabat la part teòrica, les pràctiques les fa l’alumne  pel seu compte (es recomana un mínim de dos immersions) i al acabar les mateixes presenta un porfoli com a pràctica final del curs.Instructor del curs: Jaume Minguell (Fotògraf i càmara submarí).

REQUISITS DEL ALUMNE

No hi han requisits especials per la realització d’aquest curs. De totes maneres per a la realització de les pràctiques deuran disposar d’un equip fotogràfic adequat per l’immersió.