Flora i fauna del Mediterrani

FLORA I FAUNA SUBMARINA DEL MAR MEDITERRANI

Aquest curs de Flora i fauna submarina del mar Mediterrani aportará al bussejador els coneixements necessaris per a poder identificar els éssers vius que es troba durant les seves immersions en aigües del mar Mediterrani.

 OBJECTIUS DEL CURS

Al llarg del curs el bussejador rebrà informació de l’equip que necessita per a poder captar les principals característiques de les noves espècies amb les quals es vagi trobant, d’aquesta forma podrà identificar-les a l’instant o guardar la seva descripció per a poder-les identificar en terra.

 Coneixerà la millor manera per a desplaçar-se adequadament en immersió a fi de no exercir cap efecte negatiu sobre els fons marins, ni sobre les espècies que els habiten.

 Rebrà els conceptes necessaris sobre taxonomia per a la identificació, denominació i classificació de les espècies marines.

 Aprendrà les relacions que existeixen entre els éssers marins així com el cicle de la vida en el mar.

 Tindrà la informació sobre les particulars característiques del mar Mediterrani, els seus mitjans, les zones d’immersió i els principals hàbitats.

 Es descriuran les característiques dels grups de vegetals i animals que formen la flora i la fauna del mar Mediterrani, així com les principals espècies que poden trobar-se en els diversos tipus de fons mediterranis.

 Aprendrà les regles bàsiques de respecte pels ecosistemes marins.

 Finalment tindrà una visió actual de la biodiversitat en el mar Mediterrani, els factors negatius que ens han portat a la situació actual i que mesures s’haurien de dur a terme per a millorar la biodiversitat del nostre mar.

A QUI VA DIRIGIT

Aquest curs va dirigit a tots els bussejadors i entusiastes del mar que tinguen interés a conéixer els éssers vius del nou món en el qual s’endinsen. Identificant les seues espècies, vegetals i animals, sabent a què grups taxonòmics pertanyen i comprenent la relació i interacció entre aquestes.

TEMARI

  1. Tècniques d’observació de la Flora i Fauna subaqüàtica.
  2.  Taxonomia, nomenclatura científica i introducció als principals grups d’éssers vius marins.
  3. Relacions entre els éssers vius, la nutrició i el cicle de la vida en el mar.
  4. Introducció al medi marí del Mar Mediterrani i els principals hàbitats o comunitats.
  5. Flora i fauna del Mar Mediterrani.
  6. Respecte pels ecosistemes marins.
  7. Biodiversitat.

PLANIFICACIÓ

Aquest curs es realitza en línia, amb l’assistència d’un tutor durant tot el curs. En les lliçons es proposen diferents activitats i temes a realitzar per l’alumne, el qual haurà de presentar per a la seua valoració.

El càlcul de la durada del curs és aproximadament d’unes 20hrs i les pot realitzar l’alumne a la seua sencera discreció, excepte les reservades per a la comunicació del seu tutor les quals es programaran.

El temps màxim per a la realització del curs complet és de 2 mesos a partir de la seua inscripció, i posteriorment tindrà accés al mateix per a qualsevol dubte o actualització durant 6 mesos addicionals.

Instructor del Curs

Pere López Alegret
Bióleg i fotògraf submarí.
Autor de varis llibres sobre taurons, flora i fauna del Mediterrani, fotografia submarina i busseig.

REQUISITS DEL ALUMNE

No existeix cap requisit especial per a la realització d’aquest curs, encara que l’alumne ha de tindre en compte que si vol realitzar les pràctiques proposades ha de disposar de l’equip mínim per a les tasques de camp.

ACTIVITAT PREU CURS
FLORA I FAUNA SUBMARINA DEL MAR MEDITERRANI 120 € INSCRIURE´S
FLORA I FAUNA SUBMARINA DEL MAR MEDITERRANI – Bonificació FECDAS
Si disposes d´una Llicència Federativa FECDAS vigent, tens un preu especial.
És imprescindible enviar-nos una còpia de la Llicència, per activar el curs
95 € INSCRIURE´S